Rosenberg Hjorth
Rosenbergs Hjorths kaffet skapades genom ett samarbete mellan oss på Skokloster Kafferosteri och Anders Hjorths. Målet var ett kaffe som skulle vara elegant men kraftfullt, tillgängligt men spännande, och ha ett smakdjup som gör det ovanligt. Tillsammans smakade vi fram det ni har i påsen framför er.
Det är en blandning mellan Kenyanska kaffe från Nyeri och Indonesiskt kaffe från Sumatra. Den Kenyanska bönan representerar modern kaffekultur och Indonesien den klassiska. Tillsammans skapar de ett möte i ljusrostad form som både känns bekant, men även nytt och spännande.
Kenya
Beans: Arabica, AB. SL28 / SL 34, Ruiru 11, Batian
Processing: Fully Washed
Altitude: 1900 Mean Sea Levewl
Soil: Red Volcanic Soil
Region: Nyeri(South side of Mt. Kenya)
Farmers Coop: Rutuma Farmers Cooperative
Indonesien
Beans: Gayo
Processing: Giling basah
Production region: Bener Meriah in the center of Aceh Province
Altitude: 1400 Mean Sea Level
Soil: Andosol, Entisol and Ultisol
Certification: Ecological
Region: Sumatra